Борислав Сарафов, който е изпълняващ функцията,  главен прокурор  разпореди да

...
Борислав Сарафов, който е изпълняващ функцията,  главен прокурор  разпореди да
Коментари Харесай

Сарафов нареди проверка на делата “на трупчета“

Борислав Сарафов, който е изпълняващ функционалността,  основен прокурор  разпореди да се извърши инспекция на дейностите по следствие на неприключени и спрени досъдебни производства за закононарушения от общ темперамент, осъществени от съдии, прокурори и следователи, от други лица с имунитет и от членове на Министерския съвет. Проверката ще обхване и каузи за закононарушения по глава Първа от особената част на Наказателния кодекс - закононарушенията срещу Републиката.
Прочетете още
Екип от осем прокурори от Върховната касационна прокуратура ще открива спазен ли е правилото за инцидентен асортимент за систематизиране на делата, каква е срочността и ритмичността на следствията, работили ли са навреме наблюдаващите прокурори при практикуване на своите пълномощия по управление и контрол по досъдебните производства, взетите във връзка с обвинените лица ограничения за процесуална насила.

Ще бъдат проверявани две групи каузи - неприключените досъдебни производства и спрените. Това постанова да се ревизират основанията за прекъсване на делата и интервала за прекъсване.

Докладът от инспекцията би трябвало да бъде показан в период до 7 юли 2023 година Контролът по осъществяването на заповедта е предоставен на Мария Павлова, заместител на основния прокурор.

От заповедта излиза наяве, че и.ф. основен прокурор  няма да изтегля внесенети в Народното събрание претенции за свалене на имунитети на депутатите. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР